Rēzeknes tehnikums

Kļūsti par profesionāli!

SAM 8.3.5.

“Es savā profesijā”

 savaprofesijaProjekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros 2018.gada 9.maijā Rēzeknes tehnikumā notika pasākums “Es savā profesijā” mācību programmas - “Pavārs” 1.- 3. kursa izglītojamiem.

 

 

Diskusijā piedalījās “Latvijas 2015. gada pavāra” titula ieguvēja Ina Poliščenko un SIA “Jonathan Restorāns” valdes loceklis Jānis Viļumovs. Pasākuma laikā speciālisti pastāstīja par sevi, savu izglītību un darba pieredzi.

savaprofesija 

Piedāvātā prezentācijā izglītojamajiem bija iespēja ieraudzīt fotogrāfijas no Inas Poliščenko personīgā arhīva. Speciāliste padalījās ar pieredzes stāstiem par mācību gadiem, prakses laikā vissmagākajiem izaicinājumiem un sasniegumiem, atzīmējot, ka prakse mācību procesā ir viens no nozīmīgākajiem atspēriena punktiem, no tās pareizas izvēles atkarīga katra topošā speciālista iespēja pilnvērtīgi pilnveidoties, parādot savas un apgūstot jaunas zināšanas. Runājot par darba pieredzi, veidojot karjeras kāpnes daudzos pazīstamos restorānos, Ina Poliščenko pastāstīja par tendencēm un aktualitātēm ēdienu gatavošanas jomā, paskaidrojot, ka mūsdienās pieprasījums pēc labākajiem pavāriem ir liels un jāmeklē iedvesmas avotus grāmatās, televīzijas raidījumos, interneta vietnēs, lai būtu lietas kursā par visiem jaunumiem, piedāvājumiem, labākajiem pavāriem un restorāniem.

Liela uzmanība bija pievērsta dalībai konkursos un gatavošanas posmiem. Speciāliste atzīmēja, ka konkursi ir savu spēju un robežu iepazīšana. Piedalīšanās konkursos atver jaunas durvis, jaunas iepazīšanās, iespēja gūt individuālo pieredzi un paplašināt redzes loku, palīdz trenēt psiholoģisko noturību un parādīt savas spējas, iedod dalībniekam pievienoto vērtību veiksmīgas profesionālās karjeras veidošanā. Aicināja nebaidīties no dzīves izaicinājumiem un profesionālajiem pārbaudījumiem, tāpēc ka tās ir lieliskas iespējas attīstībai un pilnveidei.

Jānis Viļumovs un Ina Poliščenko pastāstīja par restorāna “Jonathan Restorāns” komandu, ikdienas darbu un piedāvājumiem, nākotnes plāniem, prakses un darba iespējām. Speciālisti ieteica mācīties, attīstīties un pilnveidoties, jo labam pavāram jābūt zinošam, disciplinētam, kārtīgam, atbildīgam, neatlaidīgam, lai būtu konkurētspējīgam un pieprasītam darba tirgū. Galvenais ar centīgumu darīt to, kas patīk. Motivācija sākas ar sevi pašu!

Pateicamies pasākuma viesiem- profesionāļiem Inai Poliščenko un Jānim Viļumovam par tik interesantu, lietderīgu un motivējošu diskusiju.

  projekts1

Aktīvā pozīcija: Sākums Tehnikums Projekti SAM 8.3.5. “Es savā profesijā”

Kontaktinformācija

Varoņu iela 11a, Rēzekne, LV-4604
Tālr.: +371 646 33664
Fakss: + 371 646 32665
E-pasts: pasts@rezeknestehnikums.lv
Citi kontakti